Evakuační podložky. K čemu jsou? A jak je správně použít?

Pomůcky seniorům banner EVS evakuační podložka článek

Pokud jste si prohlíželi náš e-shop pozorně, možná jste narazili na produkt s názvem Evakuační podložka. K čemu tato pomůcka slouží? Jak se vlastně používá? A kdo všechno jí využije? Na to všechno se pokusíme odpovědět v tomto textu.

Jak už název napovídá, evakuační podložky slouží především k evakuaci osob v případě nouze. Tyto tenké podložky jsou trvale umístěny pod matrací dlouhodobě ležících pacientů, což zajišťuje jejich okamžitou připravenost k použití v krizových situacích. V případě neočekávané události, jako je například požár, je použití evakuačních podložek EVS velmi snadné. Transport pacienta lze provést jednou či dvěma osobami, což výrazně usnadňuje a zrychluje proces evakuace. To je zásadní pro bezpečnost a ochranu pacientů v nouzových situacích.

Evakuační podložky jsou navrženy tak, aby se daly aplikovat na různé výšky matrací, což zvyšuje jejich univerzálnost a použitelnost. Bez ohledu na typ nebo výšku matrace, na které pacient leží, lze EVS podložku snadno přizpůsobit a okamžitě použít. Tyto podložky nejen zajišťují rychlou evakuaci, ale také poskytují komfort pacientům během transportu. Pružný materiál a kvalitní zpracování zajišťují, že pacienti jsou během evakuace chráněni a bezpečně přepravováni.

A jak je vlastně použít?

Evakuační podložka EVS je trvalou součástí lůžka. Je vyrobena z nehořlavého materiálu, který se snadno čistí. Spodní vrstva podložky je hladká, což umožňuje nenáročnou manipulaci. Instalace na lůžko je velmi snadná a zvládne jí takřka každý. Navíc nezabere mnoho času.

Jak vypadá správný postup umístění evakuační podložky si můžete prohlédnout v následujícím videu. 

K čemu jsou evakuační podložky dobré a kde je využít?

Evakuační podložky jsou praktickým vybavením, které zvyšuje pocit bezpečnosti. Díky nim se lépe připravíte na neočekávané události a efektivněji zvládnete případné krizové situace. Škála jejich využití je poměrně široká. Evakuační podložky jsou vhodné všude tam, kde jsou dlouhodobě ležící pacienti či klienti. Své místo tak najdou například v nemocnicích, zdravotnických či sociálních provozech nebo také v domácí péči.

V naší nabídce najdete dvě varianty evakuačních podložek. Ta první je vybavena dvěma popruhy a plastovou přezkou. Ta druhá má popruhy tři a je doplněna kovovou přezkou. Obě podložky mají stejnou funkci, jediný rozdíl je v míře fixace pacienta při transportu. 

Ať už se rozhodnete pro jakoukoliv variantu, evakuační podložka je produkt, který vám a vašim klientům dodá pocit bezpečí a v případě potřeby pomůže s rychlejší evakuací osob. A jak se říká - kdo je připraven, není překvapen. 

Vytvořil Shoptet | Design Shoptetak.cz.
×

Splátková kalkulačka ESSOX